Peter Spierings Music Productions        PSMP

Peter Spierings.

Ik ben geboren en getogen in Amersfoort (een echte Keientrekker dus). Daar ben ik op 9-jarige leeftijd op trombone begonnen bij "R.K. Muziekvereniging Wilskracht". Daar ben ik van het aspiranten-orkest, via het junioren-orkest bij het ´grote´ orkest en uiteindelijk bij het "Regionaal Concert Orkest" terecht gekomen. In de loop der jaren werd ik steeds vaker gevraagd als invaller bij allerlei orkesten in de regio. Bij Harmonie- en Fanfare-orkesten, Brassbands en Big Bands. Maar ook bij diverse Kamer- en Symphonie-orkesten. Daarnaast was ik ook actief in een aantal Koper-ensembles. Na de MEAO was het dus ook redelijk voor de hand liggend om naar het conservatorium te gaan.

Ervaring

Begin maart 1997 ben ik begonnen als 1e trombonist bij het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht in Vught. Ik heb daar in totaal 5½ jaar met veel plezier gespeeld. Na mijn tijd bij het FkKL heb ik nog 2 jaar bij het Trompetterkorps van de Koninklijke Marechaussee gespeeld. Via Es-bas, bariton en bastrombone ben ik ook hier op 1e tromboneplek terecht gekomen. Bij dit orkest had ik ook een taak als bibliothecaris en arrangeur. Ondanks dat ik nog steeds veel plezier had in zelf spelen, leek het me ook wel leuk om als dirigent aan het werk te gaan en zelf te bouwen aan een orkest. Daarom ben ik in 1999 voor het eerst als dirigent begonnen bij de Drumfanfare van de Koninklijke Harmonie St. Cecilia uit Schijndel. Via allerlei blaaskapelletjes, jeugdorkesten, een bigband en diverse harmonie- en (drum)fanfare-orkesten in de regio ben ik nu dus terecht gekomen bij Fanfare St. Lambertus uit Gemonde. Daarnaast ben ik nog actief als dirigent van Muziekvereniging St. Marcellus uit Odiliapeel, Popkoor Transparant uit Schijndel en Blaaskapel De Geinstampers uit Schijndel.

En verder nog

Naast het dirigeren besteed ik momenteel veel tijd aan het arrangeren en componeren van muziek voor allerlei orkesten en bezettingen. Ik heb namelijk in de praktijk gemerkt dat het moeilijk is om voor kleinere bezettingen leuke muziek te vinden. Daarom ben ik zelf gaan schrijven, met als resultaat al een flink aantal arrangementen. Uiteraard zijn ook mijn vriendin Dianne, onze (5) kinderen en de hond niet uit mijn leven weg te denken en besteed ik de nodige aandacht aan deze belangrijke mensen. Verder vind ik het heerlijk om te reizen te lezen, en uiteraard naar muziek te luisteren. Het is en blijft nou eenmaal een leuke hobby.